30 mars 2013

Rulltårta med mandelmjöl och Sukrin



Du behöver:

4 äggvitor
0,5 dl Sukrin eller 1,5 msk Sukrin+
2 dl mandelmjöl

Fyllning:

2 dl vispgrädde
Valfria bär och lite Sukrin eller hemgjord sylt sötad med Sukrin.

Gör så här:

Vispa äggvitorna hårt.
Tillsätt Sukrin och vispa.
Vänd ner mandelmjölet och rör om. Vispa inte.
Bred ut i bakplåtsklädd långpanna.
Grädda 15 min mitt i ugnen i 175 grader.
Ta ut och vänd på ett bakplåtspapper.
Dra loss pappret försiktigt. Lossnar det inte, pensla med kallt vatten.
Gör fyllningen. Vispa grädden tjock, rör ner sukrin och bär eller sylt, mixa väl.
Bred ut fyllningen på kakan när den svalnat och rulla ihop.

Rulltårtan är som allra bäst nybakad.

2 kommentarer:

  1. Har inte hunnnit prova än. Men vispar du inte sönder vitan om du vänder i och sedan vispar med mjölet i?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ojdå, skrivit fel i receptet. Ändrat nu. Tack!

      Radera