16 juli 2013

Färskpotatissallad

8-9 portioner

Ingredienser 

1 kg potatis
1 rödlök
1 pkt salladslök
1 pkt sockerärtor
10 st rädisor
Sockerärtskott

Dressing

1 dl olivolja
3 msk vit balsamico
3 msk dijonsenap
2 msk flytande honung
1 msk vatten salt och peppar
Någon örtkrydda (t.ex italiensk salladskrydda)

Gör så här 

Koka potatisen med mycket salt; 1 msk till en liter vatten. Det ska smaka saltvatten när man kokar färskpotatis och de får inte bli överkokta. Ta gärna av dem lite innan de är klara då de efterkokar.

Skiva potatisen så fort den är så pass kall att du kan hålla i den. Ju varmare den är när du häller på vinägretten ju mer smak tar den åt sig.

Klyfta rädisorna och lägg dem i kallt vatten, skiva sockerärterna och rödlöken.

Finhacka örterna om du använder färska.

Blanda samman alla ingredienserna till salladen.


Dressingen

Blanda olivolja och senap. Tänk på att de ska ha samma temperatur, annars skär det sig. Blanda i vinäger. Smaka av med salt och peppar.
Tänk på att potatisen suger åt sig mycket smak, så krydda lite extra.

Rör ner de finhackade örterna och blanda i de övriga ingredienserna. Strö över sockerärtskott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar