18 juli 2013

Baguetter med rågsikt





Bröden är godast när de är nybakade. Det går bra att frysa dem. Värm gärna i ugnen när de ska serveras.

3 bröd

Ingredienser

50 g jäst
5 dl vatten, 37°
1 msk olivolja
2 tsk salt
10 dl vetemjöl
3 dl rågsikt

Tillagning

1. Rör ut jästen i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja och salt. Arbeta in mjölet till en smidig deg. 
2. Låt jäsa under bakduk 1 timme.
3. Sätt ugnen på 225°. 
4. Häll upp degen på ett mjölat bakbord och dela den i 3 delar. Forma till längder, vrid dem och lägg dem på en bakplåt med bakplåtspapper. 
5. Låt jäsa ca 20 minuter under bakduk.
6. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter. 
7. Låt svalna på galler. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar