Bröden är godast när de är nybakade. Det går bra att frysa dem. Värm gärna i ugnen när de ska serveras.
3 bröd
5 dl vatten, 37°
1 msk olivolja
Ingredienser
50 g jäst5 dl vatten, 37°
1 msk olivolja
2 tsk salt
10 dl vetemjöl
3 dl rågsikt
3 dl rågsikt
Tillagning
1. Rör ut jästen i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja och salt. Arbeta in mjölet till en smidig deg.
2. Låt
jäsa under bakduk 1 timme.
3. Sätt ugnen på 225°.
4. Häll upp degen på ett mjölat bakbord
och dela den i 3 delar. Forma till längder, vrid dem och lägg dem på en bakplåt
med bakplåtspapper.
5. Låt jäsa ca 20 minuter under bakduk.
6. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter.
7. Låt svalna på galler.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar