Pizzadeg:
2 1/2 dl vatten1/2 pkt jäst
2 tsk salt
3,5 dl siktat dinkelmjöl
3,5 dl fullkornsmjöl av dinkel
2 krm torkad oregano eller basilika
Tomatsås:
1 förpackning krossade tomater2 msk tomatpuré
1 krm malen svartpeppar
salt och malen vitpeppar
1 vitlöksklyfta
Fyllning:
150 g kokt skinka/personEv. 2-3 färska champinjoner/person
Riven ost, 12 %
Tomatsås, skinka, ost |
Eller:
TomatsåsTonfisk
Riven ost 12 %
Tomatsås, tonfisk, ost |
Eller:
TomatsåsRiven ost 12 %
Gör så här:
1. Häll tomatkrosset i en kastrull och koka upp. Krydda med
tomatpuré, salt och svartpeppar. Låt sjuda på svag värme i ca 20 minuter.
Pressa ner vitlöken och rör om.
Alternativt kan man använda färdig tomatsås. Vi använde ICAs ekologiska i pappersförpackning och lät den rinna av en stund i melittafilter.
Alternativt kan man använda färdig tomatsås. Vi använde ICAs ekologiska i pappersförpackning och lät den rinna av en stund i melittafilter.
2. Blanda samman mjöl och salt. Ljumma vattnet till 37°.
Smula i jästen i lite av vattnet och lös jästen. Tillsätt resten av vattnet. Blanda ner mjölet, lite i taget. Arbeta kraftigt och länge, 5 minuter i maskin
eller 10 för hand, till en slät och ganska lös deg. Låt jäsa i 30 minuter.
3. Knåda degen lätt. Kavla ut den direkt på papper till 4 små portionspizzor eller två stora pizzor eller en jättestor. Lägg på tomatsåsen, lägg på fyllningen och strö över osten. Grädda i mitten av ugnen i 7-10 minuter i 275°. Pizzan ska börja "bubbla" och få vacker färg. Strö eventuellt över torkad oregano före servering.
3. Knåda degen lätt. Kavla ut den direkt på papper till 4 små portionspizzor eller två stora pizzor eller en jättestor. Lägg på tomatsåsen, lägg på fyllningen och strö över osten. Grädda i mitten av ugnen i 7-10 minuter i 275°. Pizzan ska börja "bubbla" och få vacker färg. Strö eventuellt över torkad oregano före servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar