Ca 20 bullar
Ingredienser
10-15 g jäst100 g rumsvarmt smör
1 påse saffran
1/5 tsk salt
1 dl honung eller vit sirap (jag tog hälften av varje)
2,5 dl kall mjölk
8 dl vetemjöl + lite mjöl till knådning
1 ägg till pensling
Blötlagda russin (de bränns inte lika lätt om de är
blötlagda)
Gör så här
Smula ner jästen i en bunke, tillsätt smöret och rör ihop med degkrok.
Tillsätt resten av ingredienserna. Arbeta till en smidig
deg. Den får gärna vara lite kladdig, då blir bullarna inte så torra.
Forma lussekatter som du vill ha dem och lägg på
bakpappersklädd plåt.
Täck plåten med plastfolie och ställ i kylen över natten.
Ta fram plåten, ta bort plastfolien, täck med bakduk och låt
bullarna jäsa i rumstemperatur 1-2 timmar.
Pensla med uppvispat ägg och dekorera med russin.
Grädda mitt i ugnen i 225 grader cirka 10-13 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar