5 oktober 2013

Vaniljbullar

14 st

Deg:
4 ägg
1 msk agavesirap
1 dl mjölk
0,5 dl kokosnötsmjöl
1,5 dl mandelmjöl
2 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1,5 tsk hel kardemumma

Fyllning:
150 g rumsvarmt smör
1.5 msk kanel eller vanillin
1,5 tsk agavesirap

Dekorering:
1 ägg
Mandelspån

Gör så här:
Vispa äggen och agavesirapen länge så att det blir fluffigt.
Häll i mjölken och rör om.
Stöt kardemumman i mortel.
Blanda alla torra ingredienser i en skål och häll sedan ner i äggblandningen och blanda ordentligt.

Låt degen svälla i 10 minuter.

Lägg degen på ett bakplåtspapper och lägg plastfolie över. Kavla ut degen till en tunn rektangel.
Vänd och dra försiktigt av bakplåtspappret.

Blanda smör, kanel och honung till fyllningen. Blandningen ska vara riktigt mjuk.
Bre ut smörblandningen på degen och rulla sedan försiktigt ihop degen till en rulle med hjälp av plastfolien.
Skär degen i 14 bitar och lägg varje del i en bullform, gärna av folie då degen lätt fastnar i pappersformar.
Pensla med uppvispat ägg och strö över mandelspån.

Grädda i 15-20 minuter i 175 grader i mitten av ugnen tills bullarna fått fin färg.

Låt bullarna svalna på ett galler under en bakduk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar