7 september 2013

Kryddig Mandelrulltårta - naturligt fri från mjölk och gluten

Mandelrulltårta - naturligt glutenfri, mjölkfri

Rulltårta:
3 ägg
0,5 dl flytande honung0,5 dl mandelmjöl
0,5 dl potatismjöl
1 msk kanel
3 krm mald ingefära
1 krm malda nejlikor

Fyllning:
3 dl hemlagat äppelmos

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 250 grader i god tid, den måste vara helt uppvärmd när smeten sätts in.

2. Vispa ägg och honung pösigt.

3. Lägg bakplåtspapper i en långpanna ca 30 x 40 cm.

4. Blanda potatismjöl, mandelmjöl och bakpulver med kanel, ingefära och nejlikor.

5. Häll blandningen i äggsmeten och rör om väl. Vispa inte!

6. Häll kaksmeten i långpannan, bred snabbt ut de och sätt genast in den i ugnen.

7. Grädda ca 5 minuter tills kakan känns torr i mitten.

8. Lägg ett bakpapper på arbetsbänken.

9. Stjälp upp kakan på papperet och dra av pappaeret som den gräddadedes på.

10. bred ut äppelmoset och rulla ihop från långsidan.

11. Låt rulltårtan kallna med skarven neråt, inlindad i papperet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar