13 mars 2014

Hamburgerbröd med graham


12 st

Ingredienser

1 pkt jäst
2 dl grahamsmjöl
8 dl vetemjöl special
4 dl mjölk
2 msk olja
1,5 msk honung
2 tsk salt
Sesamfrön

Gör så här

Smula ner jästen i en degbunke.
Ljumma mjölken till 37 grader.
Häll mjölken i bunken och rör ut jästen.
Tillsätt det mesta av mjölet. Spara lite vetemjöl utbakning.
Tillsätt oljan och saltet och arbeta snabbt ihop degen.
Lägg en bakduk eller ren handduk över bunken och låt jäste ca 30 minuter till dubbel storlek.
Ta upp degen på bakbord och forma till 12 st runda bröd. Platta till dem med handen så de blir ca 2 cm höga rundlar.
Lägg på plåt med bakplåtspapper, pensla med mjölk och strö eventuellt över sesamfrön.
Grädda ca 10 min i 250 grader.

Låt svalna på galler och skär sedan bröden mitt itu. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar