9 mars 2014

Korvbröd med havregryn

Bakning som får ta tid. Då blir det också bäst.

Gör först fördegen och låt stå över natten eller från morgonen till kvällen. När degen är blandad ska den jäsa i 4 timmar och de utbakade bröden ska sedan jäsa i 1 timme. Men resultatet blir riktigt bra!


22 st korvbröd

Fördeg

3 dl vetemjöl
3 dl havregryn
3 dl Vatten

Deg, dag 2

0,5 dl olivolja
1,5 tsk salt
1 msk Honung
14 g färsk jäst
8-9 dl vetemjöl
3 dl kallt vatten

Gör så här

Blanda samman fördegen, lägg plastfolie eller lock över bunken och låt stå över natten i rumstemperatur, minst 8 timmar.

Blanda vatten med jästen så att det löses upp. Häll ner i fördegen. Blanda ner övriga ingredienser. Knåda ordentligt, 10 minuter med assistent.

Strö över lite mjöl, lägg över plastfolie eller lock och låt jäsa cirka 4 timmar eller till dubbel storlek.

När degen är färdigjäst, baka ut den till långa smala bröd och mjöla dem lite lätt.
Låt jäsa ca 1 h under duk.

Sätt ugnen på 225 grader och grädda i mitten, cirka 12-14 minuter eller tills korvbröden fått fin färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar