Gör först fördegen och låt stå över natten eller från morgonen till kvällen. När degen är blandad ska den jäsa i 4 timmar och de utbakade bröden ska sedan jäsa i 1 timme. Men resultatet blir riktigt bra!
22 st korvbröd
Fördeg
3 dl vetemjöl3 dl havregryn
3 dl Vatten
Deg, dag 2
0,5 dl olivolja1,5 tsk salt
1 msk Honung
14 g färsk jäst
8-9 dl vetemjöl
3 dl kallt vatten
Gör så här
Blanda samman fördegen, lägg plastfolie eller lock över bunken och låt stå över natten i rumstemperatur, minst 8 timmar.Blanda vatten med jästen så att det löses upp. Häll ner i fördegen. Blanda ner övriga ingredienser. Knåda ordentligt, 10 minuter med assistent.
Strö över lite mjöl, lägg över plastfolie eller lock och låt jäsa cirka 4 timmar eller till dubbel storlek.
När degen är färdigjäst, baka ut den till långa smala bröd och mjöla dem lite lätt.
Låt jäsa ca 1 h under duk.
Sätt ugnen på 225 grader och grädda i mitten, cirka 12-14 minuter eller tills korvbröden fått fin färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar