Två semlor av vetedeg och två enligt receptet på den här sidan. Alla semlorna är fyllda med mandelmassa av mandelmjöl och sukrin/honung. |
Bullar
Ingredienser
6 dl mandelmjöl1 tsk kardemumma
0,5 tsk salt
0,5 tsk bakpulver
0,5 dl kokosolja
2 ägg
1 tsk agavesirap eller 1 tsk honung
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.Blanda ihop alla ingredienser.
Rulla till 11 st bollar och sätt i fina kakformar.
Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills de har en fin gyllenbrun färg.
Mandelmassa
Ingredienser
0,75 dl mandelmjöl1 msk sukrin melis eller 1 msk honung eller lite av varje (Jag tog hälften var.)
1-2 msk grädde
Gör så här:
Vispa ihop allt till en jämn massa.Beredning av semlan
Skär bullarna så du får ett lock av övre delen.Ta ur lite inkråm och blanda med mandelmassan. Späd eventuellt massan med lite mer grädde.
Klicka i mandelmassan i bullen.
Vispa grädden och fyll bullen med önskad mängd. Lägg på locket.
Pudra över lite florsocker eller Sukrin melis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar