4 mars 2014

Semlor

Två semlor av vetedeg och två enligt receptet på den här sidan.
Alla semlorna är fyllda med mandelmassa av mandelmjöl och sukrin/honung. 

Bullar

Ingredienser

6 dl mandelmjöl
1 tsk kardemumma
0,5 tsk salt
0,5 tsk bakpulver
0,5 dl kokosolja
2 ägg
1 tsk agavesirap eller 1 tsk honung

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda ihop alla ingredienser.
Rulla till 11 st bollar och sätt i fina kakformar.

Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills de har en fin gyllenbrun färg.


Mandelmassa

Ingredienser

0,75 dl mandelmjöl
1 msk sukrin melis eller 1 msk honung eller lite av varje (Jag tog hälften var.)
1-2 msk grädde

Gör så här:

Vispa ihop allt till en jämn massa.

Beredning av semlan

Skär bullarna så du får ett lock av övre delen.
Ta ur lite inkråm och blanda med mandelmassan. Späd eventuellt massan med lite mer grädde.
Klicka i mandelmassan i bullen.
Vispa grädden och fyll bullen med önskad mängd. Lägg på locket.
Pudra över lite florsocker eller Sukrin melis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar