10st
Ingredienser
150 g smör5dl mjölk
1,5 tsk salt
1 msk vit eller ljus sirap
4 dl (120g) havregryn
1/4 pkt Kronjäst för matbröd, färsk
8-9 dl vetemjöl special
Tillagning
Smält smöret och rör ner mjölk, salt, sirap och havregryn. Låt stå och svälla i en kvart.
Smula ner jästen och arbeta samman, tillsätt sedan mjölet
till en ganska lös deg.
Jäs under handduk till dubbel storlek, minst 1 timme.
Häll upp degen på
mjölat bakbord och dela upp den i 10 delar.
Kavla ut till runda kakor ca 1 cm tjocka. Nagga dem med en
gaffel och låt de sedan jäsa ca 30 min under bakduk.
Sätt ugnen på 225°.
Grädda mitt i eller på näst översta falsen i ugnen 10-12 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar