15 augusti 2013

Tekakor

10st

Ingredienser

150 g smör
5dl mjölk
1,5 tsk salt
1 msk vit eller ljus sirap
4 dl (120g) havregryn
1/4 pkt Kronjäst för matbröd, färsk
8-9 dl vetemjöl special

Tillagning

Smält smöret och rör ner mjölk, salt, sirap och havregryn. Låt stå och svälla i en kvart.

Smula ner jästen och arbeta samman, tillsätt sedan mjölet till en ganska lös deg.

Jäs under handduk till dubbel storlek, minst 1 timme.

Häll upp degen på mjölat bakbord och dela upp den i 10 delar.

Kavla ut till runda kakor ca 1 cm tjocka. Nagga dem med en gaffel och låt de sedan jäsa ca 30 min under bakduk.

Sätt ugnen på 225°.

Grädda mitt i eller på näst översta falsen i ugnen 10-12 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar